HTML

Jobbiknevelde

Friss topikok

  • olddoki: Mindig is gyanús volt nekem ez a Kopasz Dávid, meg a szóvivő kistestvére is. nem véletlen tehát, h... (2013.02.22. 10:18) Tiszta víz a pohárba

Címkék

btk (1) elte (1) garbai (1) jobbik (1) Címkefelhő

Archívum

Tiszta víz a pohárba

2013.02.20. 19:11 Jobbiknevelde

A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem.

Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk szerint (link lentebb, névvel-címmel), majd ezt az egészet sikeresen elhányták olyan helyre, ahonnan kikerülhetett az internetre.

Igen, ez komoly dolog, nem lehet legyinteni rá.

Igen, a HÖK vezetése valóban évek óta jobbikos, a szervezet elsődleges feladata pedig a párt utánpótlásának biztosítása.

Igen, a Jobbik regnálása valóban az egyetem hallgatólagos beleegyezésével történik, nem csak itt, de az ÁJK-n is.

Igen, tényleg szerveznek jó bulikat, meg jó arcok, meg nem zsidóznak nyilvánosan, de nem ez az ismérve annak, hogy egy szervezet mennyire működik jól, vagy hogy mennyire szalonképes valaki. Ez maximum azt mutatja, mennyire jó politikusok. Lehet, hogy éppen azért nem kapsz kolit évek óta, mert valaki anno elkönyvelt nemkívánatosnak.

Nem, ettől még nem minden HÖK-ös tapsikol nekik, vannak köztünk rengetegen, akik változtatni akarnak a dolgokon.

Nem, a HÖK vezetése nem fog önkritikát gyakorolni, addig tagad majd, míg van benne szusz.

Az oldal másodsorban azért készült, hogy tavasszal le tudjuk váltani Kovács Dávid Attilát, az angol-amerikai IK jelenlegi vezetőjét, illetve hogy a közelgő BA-s választások kapcsán megszüntessük a Jobbik teljes és minden egyebet felőrlő teljhatalmát. A párt valószínűleg mindig is jelen lesz az egyetemen (hiszen van nekünk egy történelem szakunk), de támogatottságuk nem kicsit van felülreprezentálva a HÖK-ben, ezen pedig változtatni kell, teret kell adni másoknak is.

Háttér

Évtizedes, ismert tény, hogy az ELTE BTK HÖK politikailag elkötelezett szervezet – vezetőit előbb-utóbb a Jobbikban, illetve mindenféle zsíros önkormányzati, parlamenti pozíciókban láthatjuk viszont. Aki nem hiszi, annak alant található egy rakat név, forrásokkal, fotókkal

Megengedhetetlen, hogy Garbai Ádám HÖK-elnök BTK-s oktatók ellen lép fel pusztán azért, mert szóba mertek állni a Hallgatói Hálózattal. Érthetetlen a HÖK által alkalmazott kettős mérce akkor, amikor az egyetemnek ebben a pillanatban is van ugyanis olyan oktatója, aki aktívan pártpolitizál: a nem is olyan rég alakult Magyar Tavasz Mozgalom egyik alapító tagja például az a Stummer János, aki úgy tanít a BTK-n a legnagyobb zavartalansággal, hogy mindeközben 2008 óta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ifjúságpolitikai Kabinetjének vezetője, 2010 őszétől pedig önkormányzati képviselő Budapest Erzsébetvárosban. Szávay István egykori HÖK elnök pl. újabban a Jobbik parlamenti képviselője. Nemes László későbbi elnök is teljes nyíltsággal volt elkötelezett párttag (a 2009-es EP-választások estéjén aktív HÖK-elnökként tűnik föl az eseményről készített "Jobbik Híradó"-ban elődje mellett a párt főhadiszállásán), Garbai Ádám jelenlegi elnök pedig követi elődeinek remek hagyományait. Nem csoda, hiszen Nemes az utódlása körüli versenyben szemrebbenés nélkül rúgott ki bárkit bármilyen pozícióból, amennyiben az ellene helyezkedett. A lista közel sem teljes, de nem gondolom, hogy ennél több bizonyítékra lenne szükség.

AZ ÁJK HÖK frissen néz per elé elszámolási gondok miatt (szintén szép jobbikos hagyományaik vannak), a BTK-n pedig évek óta teljes nyilvánosság mellett, zavartalanul a Jobbik az úr. Kifejezetten vicces ezek után, hogy az egyetem vezetése tényleg képes úgy csinálni, mint akit meglepnek a legfrissebb botrányok.

A baj sajnos már régen túlnőtt az olyan triviális problémákon, hogy éveken keresztül a BTK-s gólyatábor valamennyi bulija (2011-ig bezárólag) a szervezőség kifejezett kérésének megfelelően rendszeresen vesszentrianon jellegű nemzeti blokkal zárult (pedig véleményem szerint ez már önmagában megérne egy misét), hanem eljutottunk oda, hogy "ha a HÖK visszaélt a diákok adataival, az már nem is egyetemi, hanem rendőrségi ügy". (Fábri György rektorhelyettes). A lista immár nevekkel, személyes adatokkal is kikerült a netre, az pedig kevéssé valószínű, hogy a botrányt kirobbantó ATV lenn volt volt a gólyatáborban, elkérte volna valamennyi gólya személyes adatait, illetőleg ezzel együtt ismerik pl. a régi a HÖK-ösök beceneveit, akik mára már nem is tagok.

Az akár kommentek nélkül, akár azokkal együtt létező listákban maximálisan személyes adatok vannak, így ha azokhoz valóban 150-200 hallgató is hozzáférhetett a HÖK irodájában, az már önmagában is aggályos.

Bővebben az anglisztikáról

Az alábbi fotókon Kovács Dávid Attila, az angolos érdekképviselet vezetője látható.

kda.jpgkda2.jpg

  • A tanároknak hónapok óta nincs hozzáférésük egyetlen működő fénymásolóhoz sem, a végletekig túlterheltek, a Neptun bevezetése adminisztrációs katasztrófát okozott, az egyetemet pedig a pénzügyi összeomlás és autonómiájának elvesztése fenyegeti. Természetesen mindezekkel semmi probléma, nem kell velük foglalkozni, az viszont botrány, hogy bizonyos oktatók szóba mertek állni a Hallgatói Hálózattal. A status quo szent és sérthetetlen, a HÖK vezetés legnagyobb problémája pedig újabban az, hogy ezeket a renitens oktatókat kirúgassák az egyetemről, a jobbikos tanárok aktív pártpolitikai szereplése viszont a legkevésbé sem aggályos. Nem mondom, hogy ez kettős mérce… ja de, mondom.

  • Dávid soha nem volt úgy igazán angol szakos: történelem alapszakot végzett anglisztika minorral, jelenleg pedig a tanári MA-n hallgató, így vajmi kevés rálátása van az alapszakosok problémáira. A pozíciók pedig természetesen arra valók, hogy halmozzuk őket: a történelem szakosat is aktívan képviseli, így egyébként sem csoda, ha nem marad energiája az angolos feladatokra.

  • A gólyatábor után kikérdeztek minket a később beszervezendő gólyákról, megfigyelés alá vonták valamennyi gólyatáboros csapat által létrehozott, valamint az évfolyamok által használt facebook-csoportot, monitorozva az éppen aktuális közhangulatot (valamint ezeken keresztül elérve a hallgatók személyes profiljait). A tájékoztatás, segítségnyújtás persze maradt a mi feladatunk.

  • Valamennyi érdemi feladatot más emberek végeznek helyette: a kommunikációt, a tanulmányi ügyeket, a rendezvényeket mind más szervezi, a tanszékekkel való kommunikációt pedig együtt végezzük.

  • Aktívan politizál a Jobbikban, valamint tagja a Magyar Tavasz Mozgalomnak (a Jobbik diákokat célzó szervezetének). Az ilyesmi akkor is elfogadhatatlan lenne, ha bármely másik pártban működne ekkora elánnal.

  • Tehetséges, szorgalmas diákok helyett a saját maga által kiválasztott, könnyen irányítható emberekkel igyekszik megtölteni a szervezetet: az MA-s választások körül tapasztalt apátiát kihasználva bekerült nem egy olyan ember az érdekképviselők közé, akik megválasztásuk óta sem csináltak semmit, és tulajdonképpen senki nem is tudja róluk, hogy kik ők, és mit keresnek itt.

Dávid egy jövőbeni jobbikos pártpolitikus, aki azt a szerepet kapta az aktuális HÖK vezetéstől, hogy a szervezet továbbra is a Jobbik "értelmiségi" holdudvarának neveldéje maradjon, nyilvántartsa a potenciálisan beszervezhető hallgatókat, illetve jelentse a még megmaradt független képviselők tevékenységét. Döntse el mindenki, alkalmas-e ezen pozíció betöltésére akár szakmai munkája, akár egyéb szempontok alapján.

Mi, hallgatók évek óta próbálunk kikecmeregni ebből a mocsárból, ez viszont jelentős bázis nélkül gyakorlatilag lehetetlen. A HÖK elnöke ugyanis a saját maguk által írt alapszabály alapján egyedüli hatáskörben vonhat meg szinte bárkitől bármilyen pozíciót, így a legutóbbi vezetőségi választások is végül abba fulladtak, hogy Nemes László akkori elnök mindenkit kirúgott maga körül, akiről egyáltalán felmerült, hogy nem a Jobbik-utódlást támogatja (Garbai Ádámot). Nyilvánvaló, hogy a HÖK vezetése előbb harapná le a saját lábát, minthogy lemondjon, vagy beismerjen bármit is. A választások során kell érvényre juttatni akaratunkat, hogy a bekerült képviselők az első adandó alkalommal olyan vezetőket válasszanak, akik nem azzal vannak elfoglalva, hogy ki milyen családból jött közülünk.

Ne szavazz olyan jelöltre, akiről nem tudod, kicsoda. Érdeklődd meg a hátterét, tudd meg, kik ők, miért dolgoznak. Terjesszétek ezt az oldalt, beszéljünk a témáról, mert nem szabad hagyni, hogy az ország legszínesebb, legismertebb bölcsészkarát olyan emberek képviseljék, akik a saját hatalmuk bebetonozásán kívül egyébbel nem foglalkoznak.

Update: Felfüggesztették az ELTE BTK HÖK működését

32 komment

Címkék: jobbik elte btk garbai

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbiknevelde.blog.hu/api/trackback/id/tr865094324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ver Sacrum 2013.02.20. 21:10:24

Jó a Stummer önéletrajza, ha jól látom, anélkül oktat, hogy számottevő publikációja lenne.

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2013.02.20. 21:38:51

legfölső kép: hover hands
nem lőtt mellé a HVG-s könyvajánló

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.02.20. 21:39:11

@Ver Sacrum: Csak hogy tisztában legyél dolgokkal: nem szükséges PhD fokozat sem ahhoz, hogy valaki órát adjon egy egyetemen. Ergo az sem szükséges, hogy valaki impakt faktoros lapban publikáljon, vagy citációs száma legyen.

Lássuk be, ez a két mérőszám sem ér semmit, ha egy tanár nem tudja a tudását átadni. Stummer Jánost én személyesen ismerem és remek embernek tartom.

épészmérnök 2013.02.20. 21:57:16

Mint bölcsész öregdiák, döbbenettel olvasom a posztot.

A baj ennél is súlyosabb azonban. Egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan, hogy a diákságot egyetlen szervezet képviselje, amelynek

1. minden egyetemi hallgató tagja, akár akarja, akár nem
2. a kötelező tagság alapján a szervezet fejkvóta alapú, NORMATÍV állami támogatást kap
3. az állami támogatást gazdasági tevékenységre fordíthatja.

Ez teljességgel elfogadhatatlan, a korporativista, fasiszta államberendezkedést idézi.
A fenti három pontot a HÖOK-nak az interneten megtalálható szervezeti szabályzatából szűrtem le.

DIY 2013.02.20. 23:57:43

@Imre Laci: Stummer Jánost nem ismerem személyesen, három - általa szakmainak gondolt, valójában elbűvölően semmitmondó - konferenciaelőadását hallottam csupán, de már azt kifejezetten szánalmasnak tartottam, mikor Nemes Lászlóval létrehozták a hangzatos nevű Magyar Információtudományi Alapítványt pár éve, hogy - akkor még könyvtáros diplomával nem rendelkezve! - más könyvtár szakosok diplomamunkáját véleményezhessék. Szakmailag valóban nulla, emberileg nem tudom megítélni.

Daniel W. Mcload 2013.02.21. 01:05:27

Ugye nem csak ez az egyetlen poszt lesz ezen a blogon?

Takezó 2013.02.21. 01:23:03

Először is hadd szögezzem le, hogy meglehetősen távol áll tőlem az a fajta politikai irányvonal, amelyet az ELTE BTK HÖK számos tagja, köztük Dávid is képvisel. Éppen ezért az utóbbi napokban a sajtóban megjelent hírek engem is megdöbbentettek és visszataszítottak. A blog másodlagos célja azonban meglep, hiszen pont Dávid munkáját kritizálni szakmai alapon meglehetősen nehéz.

Az első pontban összefoglaltakhoz Dávidnak meglehetősen kevés köze van - nyilván az IK nem vásárolhat fénymásolót, és nem feltétlenül ülnek benne olyan tagok, akik képesek egymaguk összeforrasztani az egyetem vezetés által - egyébként általam sem a legmegfelelőbbnek tartott szempontok alapján - kiválasztott Neptun rendszert.

Azt írod, "kikérdeztek minket" (gondolom, őrsvezetőket) a "beszervezendő gólyákról". Noha te, gondolom szándékosan, negatív konnotációval bíró szavakat használsz, valójában itt arról lehet szó, hogy megkérdeztek titeket, kiket találnátok alkalmasnak IK-tagságra. Ki lenne aktív? Ki szeretné segíteni a hallgatókat? Ki nem lépne ki három hónap után, mert megunta? Semmiképpen sem arról, mint amit egyébként implikálsz, hogy ki a zsidó és ki a Jobbikos.

Noha magam is - igaz, máshol - vezetői, koordinátori pozícióban dolgozom, én nem vagyok csapatjátékos, és jobban szeretem elvégezni magam a munkát. Ugyanakkor abszolút elfogadható, ha egy vezető csak koordinálja a munkát, és bármikor fordulhatnak hozzá kérdéseikkel az alatta dolgozók. Ha ezeket tehát jól végzi el Dávid, akkor ez a kritikád (kiosztja az érdemi feladatokat) sem érvényes.

Az MA-s választások során meglehetősen kevesen jelentkeznek jelöltnek is, így valószínűleg nem volt neki könnyű összeszedni azokat, akik végül vállalták, hogy - természetesen teljesen ingyen - szánnak arra időt, hogy segítség hallgatótársaikat. Mivel azt állítod, bekerültek olyan emberek is az MA-s választások után, akik azóta nem csináltak semmit, nagyon kíváncsi lennék, kikre gondolsz. Az MA-s választások eredménye nyilvános, így nyugodtan megteheted - már csak azért is, hogy megvédhessék magukat, mert így meglehetősen nehéz lenne nekik.

zsidóképű katolikus fradista köcsög 2013.02.21. 02:35:07

Íme a listázók listája: azoknak a HÖK-ösöknek a nevei, akik a kiszivárgott lista alapján kigyűjtötték a gólyák származását, vallását stb.

Stummer János: jelenleg az Eltén, könyvtárszakon tanít, amellett erzsébetvárosi Jobbikos képviselő és a Magyar Tavasz Mozgalom elnöke.
Elérhetőségei:

egyetemi adatlap: lis.elte.hu/stummer/index.html
Telefon: 485-5200/2243, 462-3212
Fax: 462-3143
Levélcím:
VII. ker. Polgármesteri Hivatal
Stummer János képviselő
1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.
Fogadóóra helye, ideje:
Személyesen minden hónap első keddjén 11:00-13:00-ig az Önkormányzat Erzsébet körút 6. szám alatt a 1. emelet 103-as szobában.

Silhavy Máté:
Silhavy Máté, ő a Jobbik VII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje volt, ma a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának jobbikos tagja,
valószínűleg ő hozta létre az első listát.
Facebook: www.facebook.com/mate.silhavy
www.kszka.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=570:silhavy-mate&catid=151:a-kuratorium&Itemid=2

Szávay István
péniszpumpa-rajongó jobbikos képviselő, korábbi HÖK-elnök.
email: szavay.istvan@parlament.hu, szavay.istvan@jobbik.hu
facebook: www.facebook.com/szavayistvan?ref=ts&fref=ts
telefon: 06 (20) 570 92 44 (keceli Jobbik-iroda)
cím: Soltvadkert, Szentháromság u. 9

Ribling Tamás:
ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat volt elnöke
E-mail: felveteli@kolhok.elte.hu
Mobil: 06-30-660-2751
msn: ribling@freemail.hu
facebook: www.facebook.com/ribling

plexus · http://brendel-figyelo.blog.hu/ 2013.02.21. 07:47:44

@DIY: szakmailag legfeljebb szerinted nulla, mert három konferencia előadás alapján nem lehet megítélni valakinek a tudományos munkásságát, max véleményed lehet, ami meg téged minősít.
Létrehoztak egy alapítványt, hallgatóként, ezért máshol dícséret jár, hogy tesznek valamit a magyar könyvtárügyért.
- Hogy is van ez? Ha nem csinálnak semmit, akkor "unatkozó bölcsészek", ha tesznek, akkor meg az "szakmailag nulla"?
Van sapka az a baj, nincs sapka az a baj?

plexus · http://brendel-figyelo.blog.hu/ 2013.02.21. 07:51:03

@épészmérnök:
igen, ez érdekes, de hát ez így van X éve - talán a rendszerváltás utántól.
felőlem lehet több szervezet is, csak menjen minden hatékonyan az egyetemen, könyvtártól a fénymásolóig, jegyzetektől a fűtött tanteremig, és így tovább.

DIY 2013.02.21. 08:21:52

@plexus: Mivel más szakmai teljesítményt nem tud felmutatni, mi alapján lehetne? Dicséret? Majd ha tettek valamit. Egyelőre lötyög csak a túl nagy mellény.
Kis Nemes-adalék: yekit.com/andris/2012/01/09/konyv-level-es-ruhatar-szak/

kicscsávók 2013.02.21. 09:04:12

Műszaki egyetemista éveim alatt röhögtünk a Büfé- és Könyvtár szakokon, ma meg már szakmailag tudományos munkát lehet végezni ilyen végzettséggel...

Plumper_ 2013.02.21. 09:24:55

kisapáim... ha még egyáltalán ebben az országban maradunk, és a gyerekeimet listázni meritek, személyesen megyek be hozzátok, hogy belegyógyítsalak titeket a járdába. és nem fog érdekelni a bünti meg a bíróság.

DIY 2013.02.21. 09:30:38

@kicscsávók: A magyar könyvtárosképzés évtizedek óta követi az informatikai és információtudományi trendeket, például programozást, szemantikus webet, videószerkesztést, adatbányászatot, vállalkozói ismereteket stb. stb. tanítanak. Nemcsak könyvekről és könyvtárakról esik szó, mint ahogy esetleg sokan gondolják.

Stummer végezhet kiváló tudományos munkát, de mint az első hozzászóló írja: semmit nem publikált. (Ezt a három oldalt hagyjuk: epa.oszk.hu/01300/01367/00077/pdf/06memento.pdf ) Nem impakt faktoros lapban nem, hanem sehol. Sok egyetemen a doktoranduszok közül úgy választják ki, hogy kik tarthatnak órákat is, hogy milyen tudományos teljesítményt tudnak felmutatni. Az adott tanszéken ez nem szempont. Hogy jó tanár-e az illető, arról a tanítványai véleménye hitelesebb lenne, mint egy ismerőséé, de miért ne lehetne az? Hiszen már elvégezte az ELTE-t, és felvették doktori képzésre.

Hogy részt vett-e a lista készítésében, a HÖK-ösök állították-e össze a közölt formájában, az soha nem fog kiderülni.

Lovessence 2013.02.21. 10:36:38

@Plumper_: Igazad van. Én az enyémeket már kimenekítettem, és ez után a hír után is figyelmeztettem őket, hogy eszükbe ne jusson hazajönni.

Atisz 2013.02.21. 10:40:03

Lol, jó kis hvg-s alreg pont erre az alkalomra létrehozva, a "ne szavazzatok a Jobbikra, mert rossz" ballib alapvetést hangsúlyozva.

A listázó Hvg úgy tűnik nem tűri a konkurenciát, amely egyébként mindenki által hozzáférhető (iwiw, facebook, stb.) adatok alapján dolgozott - feltéve persze, hogy tényleg ők írták össze.

Vicces :)

Plumper_ 2013.02.21. 10:41:56

@Lovessence: mi lett a polgári Magyarországból?! (1867-1918)

utána csak pusztulás, romok, hullahegyek.
aztán megint diktatúra, felejtés, szürkeség.

1990 után hullámvölgyek, jobb időkkel is, de 3 éve lejtmenet.

700.000 magyar kivándorló. (500.000-ről lehet tudni, kb. 200.000 nem szólt, lelépett)

AZONNAL mennék innen, és több cél is lehet, csak sajnos a szüleimet nem tudom vinni!!
az emberek mentális, de főleg és erkölcsi színvonala brutálisan lesüllyedt.
ha tehetnék, nyílt színen lopnának, rabolnának, lincselnének és ölnék egymást. csak túl béketűrő a magyar, kényelmes és csöndes. de a feszültség kézzel fogható.

plexus · http://brendel-figyelo.blog.hu/ 2013.02.21. 11:07:15

@DIY:
1.)azt írod, hogy tanítványai véleménye hitelesebb lenne. tessék: markmyprofessor, 4,16-os átlag.
markmyprofessor.com/tanar/adatlap/1982665.html
2.) "Kis Nemes-adalék": a yekit egy vélemény, visszaolvastam, egy olyan személy írja, aki egyszer megbukott, két vizsgára nem ment el, majd beolvasott a professzorának, és mindezt leblogolta. no komment.

andrisi 2013.02.21. 11:56:32

Kedves kom'plexus. A Nemeslacis bejegyzést én írtam. Nem nagyon értem, hogy mit jelent a "no comment" commented. Kissé ellentmondásos.

Én is mondhatnám a Nemeslaciról, hogy no comment, de ez elég semmitmondó. Ezért is írtam le, hogy konkrétan miért gondolom hogy egy szánalmas alak. Ha van, érdekelne, hogy mi a valódi véleményed arról amit írtam. Vagy rólam, meg hogy mit csináltam a könyvtárügyben, csak nézz utána. A helyesírás, amiből megbuktam, elismerem, nem kenyerem.

capacete 2013.02.21. 14:38:35

@Imre Laci: Csak hogy tisztában legyél a dolgokkal: Stummer nem óraadó tanár, hanem státuszban lévő oktató, egyetemi tanársegéd.
Az ELTE Doktori Iskolájában PhD-zik - enélkül nem is lehetne tanársegéd -, így kötelessége lenne tudományos munkát végezni, aminek viszont nem tesz eleget. Impaktfaktoros publikációt persze kár is lenne várni tőle, hiszen minimális szintű az idegen nyelvtudása, de azért valamit csinálhatna.
Persze a politizálás nyilván elveszi az idejét a publikálástól...

wunderbär 2013.02.21. 16:39:09

BTK-s hallgató vagyok és kívülről figyeltem az eseményeket 2009 óta. A Jobbik-HÖK kötődés persze már a kezdetektől nyilvánvaló volt (lásd: arra ébredni hajnalban a gólyatáborban, hogy üvölt a Romantikus Erőszak), ezért igyekeztem minél messzebb tartani magam ettől a társaságtól. Viszont úgy érzékeltem, hogy pont Garbai elnöksége alatt nyílt meg egy kicsit a szervezet (ezek szerint például már nincs nemzeti rock-blokk a gólyatáborban), ami persze nem feltétlenül jelenti a jobbikos befolyás csökkenését. Fb-on pl. még mindig hatalmas a jobbikos véleményvezérek (elsősorban Balogh Gábor és a Jobbegyenes blog) népszerűsége és tényleg fájdalmas azt látnom, hogy gyakorlatilag szaktól függetlenül terjed a mellverős szélsőjobbos ideológia (világ-, barát- és ellenségkép) a hökösök közt.
A lista nyilvánvalóan a Szávay-Nemes korszak gyomorforgató maradványa és még egy ilyen kiélezett helyzetben is nagyon rossz azt látni, hogy ebből a szarból olyan hökösökre is fröccsen, akik a legkevésbé sem érdemlik ezt meg. Az ominózus ATV-cikk - miközben elítélően nyilatkozik a listázásról - közöl egy másik nem bizonyított listát a jobbikos hökösökről (sokukkal kapcsolatban ezt elképzelhetetlennek tartom), ami azért nagyon gáz.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi a szivárogtatás háttere? Milyen hökös belharc folyik az egyetemfoglalással egy időben az ELTE-n? Mindenesetre nagyon remélem, hogy a hökösök egy értékelhető közleményt is kiadnak erről (hárítás helyett következményekre gondolok), meg azt is, hogy a HaHa jelenléte továbbvezet az átlátható, normális kari hallgatói érdekképviselet felé.

[dániel] 2013.02.21. 17:18:14

kedves olvasótársak!
ennek a blognak a szerzője tényleg az, akinek kiadja magát? azt írta "Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem."
lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. amíg nem tudjuk, addig azzal kell számolnunk, hogy ezt a blogot esetleg valamelyik (nem-jobbikos) tábor tagja indította, általunk nem ismert célból.

Lamerdog 2013.02.21. 17:52:39

Megy itt a köpködés rendesen! Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezen blog szerkesztője mit tett le az asztalra...

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 18:26:43

Nohát, nohát, egy újabb patkánylyuk, amiből fröcsög a genny... A gaz nácziakkal daczoló James Bond most jóóóól leleplezi a gaz nácziakat. Mivel is? Ja, semmi konkrétummal, csak pár oldalnyi mocskolódással, ami akár a szomszéd takarítónőről, vagy a bingóklubról is szólhatna.
Komolyan ennyire primitívnek nézitek az embereket (és komolyan, van olyan aki ezt tényleg be is szopja)? Vagy csak savanyú a szőlő, HaHa?

Azazael 2013.02.21. 20:33:04

Jött egy felmérés, hogy az egyetemisták körében toronymagasan vezet a Jobbik...

Hatásszünet...

Pár nappal később kirobbant ez a "botrány". Csak szerintem nem véletlen?

plexus · http://brendel-figyelo.blog.hu/ 2013.02.21. 20:40:20

@andrisi: én a hazai könyvtárügyet, kb. 10 évvel ezelőtt leírtam; sokszor a szándék és a kompetencia sincs meg. A munkásságodat nem tudom megítélni, sokban igazad lehet, ami a technikai színvonalat (vagy inkább színvonaltalanságot) illeti, de én már annak is örülök, ha a katalógusban kölcsönözhetőnek jelzett könyvet ténylegesen ki tudom kölcsönözni.

wunderbär 2013.02.21. 21:06:08

"Koronatanú2009 néven jelentkezett e-mailen a Hír Televíziónál egy volt egyetemista, aki azt állítja: társaival ő hamisította meg az ELTE bölcsészkar hallgatói önkormányzatának listáit. A megbízójuk pedig az egyetemi HÖK (EHÖK) jelenlegi elnöke volt. A levélíró szerint Kalina Gergely ezzel akarta lejáratni és megbuktatni az előző HÖK-elnököt. Az írás arról is beszámol, hogy Kalina a Jobbik tagja, ő azonban ezt is és a listázást is tagadja."

Bárhogy is legyen, ez valami elképesztő. A nagypolitika szarkeverése ehhez képest semmi!

olddoki 2013.02.22. 10:18:30

Mindig is gyanús volt nekem ez a Kopasz Dávid, meg a szóvivő kistestvére is. nem véletlen tehát, hogy olyan könnyedén hagyták cserben Hahás társaikat. A legszomorúbb ebben az egész történetben(túl a listázáson), hogy ezekből az emberekből kerülnek ki azok a tanárok, akik a magyar ifjúságot tanítják/nevelik történelemből, irodalomból. és ezen változtatni sajnos nem lehet.
süti beállítások módosítása